Kommende aktiviteter
___________________________________________________________________________________________________________
På tur med naturvejleder Helen Holm
Søndag den 18. maj kl. 10- ca. 13
”På tur i Fruens Plantage i maj”
Mødested: Ny Præstøvej 304, Rønnebæk. P-pladsen over for Bystævnet.
Gå med på tur på Danmarks største ås, Mogenstrup Ås, der ligger godt gemt i Fruens Plantage. Åsen gemmer på mange små natur-nicher og gamle historier om dens oprindelse og om livet, der er foregået på dens ryg. Den har en tæt forbindelse til Rønnebæksholm og rummer i dag både gammel og nyere omlagt skov. Turen går ad stier og veje gennem skoven, og vi hører historien om åsen, både den rigtig gamle, den nyere og den sjove. Undervejs går vi på opdagelse efter store skovmyrer, skovens lianer, spiselige urter og er vi heldige, fodrer flagspætten sine unger.
Medbring evt. en forfriskning, vi holder en pause undervejs.
Bemærk: Turen er ca. 5 km i bakket terræn og ujævne stier. Der anbefales godt ben- og fodtøj.
Tilmelding til jette.abraham@gmail.com Der er plads til 25 personer.
Det er gratis.
______________________________________________________________________________________________
I forbindelse med strandsafarien har Karrebæksminde Havhave entreret med Ole Mouritsen, Københavns universitet som giver en mere teoretisk (og smagsmæssig) gennemgang af tang.
Det foregår mandag den 26. maj kl. 19-21.30 på Vesterhave vingård
(arrangementet er flyttet fra den 24.3.)
Smag på tangen,
Ole G. Mouritsen, Københavns Universitet
Tang er en overset ernæringskilde og fødevare i den vestlige verden. Tang findes i alle jordens klimabælter og udviser en enorm artsrigdom og kan både høstes vildt og dyrkes i store mængder i havet på en bæredygtig måde. Tang har et stort indhold af vigtige mineraler, proteiner, sporstoffer, vitaminer samt sunde fibre og fedtstoffer og indeholder desuden kun få kalorier. Og så smager det godt—ja faktisk er den femte smag, umami, oprindelig knyttet til smagen af tang. Hvorfor spiser vi så ikke mere tang? Foredraget omhandler, hvad tang egentligt er, hvordan det er blevet brugt gennem tiden til mad, og hvordan vi kan få det ind i vores egne køkkener, ikke mindst i forbindelse med den grønne omstilling. Det handler om smag, og foredraget vil blive ledsaget af smagsprøver.
Bemærk: Karrebæksminde Havhave tager 75 kr. for foredraget. (Gratis for deres medlemmer).
Tilmelding til forperson for Karrebæksminde Havhave Lise Nielsen på mail Lise.nielsen@city.dk
________________________________________________________________________________________________
________________________________________________
Miyawakiskoven på Fensmark Skole
Det er en længere følgeton med anlæg af den Miyawakiskov/byskov/miniskov i Fensmark. Der har vist sig at være temmelig mange benspænd i at anlægge en Miyawakiskov her i kommunen. Skoven var endelig kommet så langt i planlægningen, at den skulle plantes lige inden efterårsferien i år af Holmegårds skoles elever, MEN så kom der underskud i Næstveds kommunes skolekasse. Det har medført, at Holmegårds skoles opsparing er indefrosset, og de må derfor ikke deltage i år i projektet. Det synes umuligt at nå at skaffe alle pengene til projektet uden skolen og dens medarbejderes deltagelse, så noget tyder på, det bliver udskudt endnu et år. Vi må se – Man skal godt nok have tålmodighed.
Denne video er meget illustrativ og giver et godt indblik i oprettelsen af en Miyawakiskov
https://www.youtube.com/watch?v=MDSlft037gk